Ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. καθιερώνει τα ακόλουθα μέτρα ατομικής προστασίας πληρώματος που ισχύουν για την έξοδο των σκαφών του ανοικτής θαλάσσης για εξάσκηση.

 1. Κατά την άφιξη στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Ομίλου και προ της επιβιβάσεως στο σκάφος:
  • Θα επιδεικνύεται στον κυβερνήτη του σκάφους η σχετική ιατρική βεβαίωση για την είσοδο σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
   Η ιατρική βεβαίωση θα χορηγηθεί, άπαξ, από τον ιατρό του Ομίλου που θα βρίσκεται στα γραφεία του Π.Ο.Ι.Α.Θ. (Ακτή Αθ.Δηλαβέρη 3 – Πειραιάς) το Σάββατο 30/5/2020 και την Κυριακή 31/5/2020, από ώρα 09:00 έως 11:00, χωρίς χρέωση, με τη προσκόμιση συμπληρωμένου του σχετικού εντύπου ιατρικού ιστορικού.
  • Θα γίνεται θερμομέτρηση από τον κυβερνήτη του κάθε πληρώματος και δεν θα επιβιβάζονται όσοι εμφανίζουν θερμοκρασία άνω των 37◦C σε τρεις μετρήσεις.
  • Εν συνεχεία θα συμπληρώνεται η κατάσταση πληρώματος.
 2. Κατά την επιβίβαση στο σκάφος συνιστάται αλλαγή υποδημάτων, με τα αποσυρόμενα υποδήματα να τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες που θα υπάρχουν στο σκάφος. Σε ενάντια περίπτωση πρέπει κατά την επιβίβαση να απολυμαίνονται τα υποδήματα με σπρέι αντισηπτικού υγρού που θα διαθέτει το σκάφος.

  Επίσης, υποχρεωτικά, θα γίνεται απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που διαθέτει το σκάφος. Στο εσωτερικό του σκάφους θα εισέρχεται ένα μόνο άτομο κατά περίπτωση.

 3. Τσάντες και σακίδια του πληρώματος θα τοποθετούνται σε ειδικό μέρος του σκάφους το οποίο θα προστατεύεται από κάλυμμα μίας χρήσεως και όχι διάσπαρτα στην καμπίνα.
 4. Παρά το γεγονός ότι τα ατομικά σωσίβια του σκάφους θα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση, συνιστάται η αρίθμησή τους και σε κάθε έξοδο του σκάφους να χρησιμοποιείται το ίδιο σωσίβιο από κάθε άτομο.
 5. Μετά τη χρήση τουαλέτας θα απολυμαίνεται ο χώρος με το ειδικό αντισηπτικό σπρέι και θα απολυμαίνονται τα χέρια είτε με πλύση με σαπούνι και χρήση χάρτινου στεγνώματος, το οποίο θα απορρίπτεται σε κλειστό κάδο, είτε με αντισηπτικό που διαθέτει το σκάφος.
 6. Στο ψυγείο του σκάφους μπορούν να τοποθετηθούν: εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά ή σάντουιτς σε συσκευασία από κάθε μέλος του πληρώματος, αλλά και με σήμανση του ονόματός του.
 1. Πρέπει να τηρείται η ορθή αναπνευστική υγιεινή, δηλαδή η κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο ή με τον αγώνα σε περίπτωση φταρνίσματος ή βήχα. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνεται απόρριψη του χαρτομάντιλου σε πλαστική σακούλα, η οποία θα απορρίπτεται σε κλειστό κάδο και εφαρμογή αντισηπτικού στα χέρια.
 2. Επιμόνως συνιστάται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης η χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλου. Προαιρετική είναι η χρήση buff ή μάσκας.

  Επιπροσθέτως για κάθε σκάφος θα τηρούνται τα ακόλουθα μέτρα:

  Απολύμανση ή καθαρισμός μετά από κάθε έξοδο του σκάφους των ακολούθων σημείων:

  1. Κατάστρωμα του σκάφους με νερό και βιολογικό υγρό καθαρισμού.
  2. Απολύμανση των βιντζιών και μανελών, των χειραγωγών και του τιμονιού του

   σκάφους.

  3. Απολύμανση των επιφανειών του ψυγείου και των εσωτερικών χειραγωγών

   (κλίμακος, καμπίνας κλπ) και πόμολων τουαλέτας.

  4. Απολύμανση της τουαλέτας.
  5. Απολύμανση των ατομικών σωσιβίων.

Κατεβάστε εδώ