ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΗΣ

1969
Ο ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) είναι ο πρώτος όμιλος που ίδρυσε και λειτουργεί από το 1969 Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στη χώρα μας. Εκτός όμως από τη διάδοση της ιστιοπλοΐας στην περιοχή της Αττικής, επέκτεινε τη δραστηριότητά του και στην περιφέρεια είτε σε συνεργασία με Ναυτικούς Ομίλους είτε με την ίδρυση παραρτημάτων του σε: Αμοργό, Γύθειο, Ιεράπετρα Κρήτης, Ιο, Καστελόρυζο, Κέρκυρα, Λειψούς, Λέρο, Πύλο, Ρέθυμνο Κρήτης, Υδρα, Χαλκίδα, Ψαρά. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 26.000 άτομα έχουν διδαχθεί την ιστιοπλοΐα, γεγονός που σηματοδοτεί την προσφορά του Ομίλου στο άθλημα.
(εικόνα: 1969. Η άφιξη του πρώτου εκπαιδευτικού σκάφους (Swan36) του ΠΟΙΑΘ στην Ελλάδα.)
Εν κατακλείδι, από τα τμήματα της Σχολής του ΠΟΙΑΘ, έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο Όμιλος διοργανώνει από το 1964 τον μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό αγώνα της Ανατολικής Μεσογείου το “Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου” και από το 2021 τον μεγαλύτερο αγώνα ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα χωρίς σταθμό το AEGEAN 600.
Η Σχολή Ιστιοπλοΐας του ΠΟΙΑΘ έχει αξιολογηθεί και καταχωρηθεί από τον φορέα πιστοποίησης Libero Assurance για τα ακόλουθα διεθνή πρότυπα:ISO 9001:2015. ISO Πολιτική Ποιότητας

Το σύστημα Διαχείρισης εφαρμόζεται στην Παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης (αρχαρίων, προχωρημένων, αγωνιστικό και κυβερνητών). Παροχή εκπαιδευτικού προγράμματος «Προσωπικής επιβίωσης ανοικτής θάλασσας» (Offshore Personal Survival) της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing). Παροχή εκπαιδευτικού προγράμματος «Ναυτικών Επικοινωνιών». Παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιστιοπλοϊκού και γενικότερου ναυτικού περιεχομένου.

ISO 9001 2015 LIBERO ASSURANCE